Samen delen uit de Kiwa tanks

In het kader van duurzame initiatieven hier op het Steigereiland zijn wij begonnen met het opslaan van onze eigen brandstof – en dat is een groot succes gebleken, een reden voor mij erover te schrijven. We hebben namelijk enkele Kiwa tanks geplaatst op het terrein en als je daarin mee wilt delen, kun je je inschrijven bij de initiatiefnemers. Reageer via het contactformulier of onderaan dit bericht bij interesse.

Waarom is het nou zo handig dat wij onze brandstoffen delen?

Deze Kiwa tanks hebben we tot nog toe eenmalig volgegoten met brandstoffen en zodoende kunnen we een hele poos vooruit. Tijdens je eigen verbouwing zul je al wel mee hebben gemaakt dat je voor diverse werkzaamheden een opslag van bijvoorbeeld benzine goed bleek te kunnen gebruiken. Bovendien zit er tot op heden nog niets in deze omtrek en moeten we dus voor onszelf zorgen! De tanks hebben we gekregen van een welwillende sponsor en ze komen van het bedrijf Kingspan. Voor het afnemen van de brandstof is een contributie vereist, die gaat per liter benzine. De tank zelf is gevuld met vierhonderd liter en we kunnen dus wel een tijdje vooruit.

Ons oogpunt is altijd al geweest samen te delen en ook, nog voordat we er al daadwerkelijk zullen wonen, het gedachtegoed van buren uit te dragen. Immers, buren geven om elkaar en letten op elkaar, die maken het leven elkaar in de idealistische situatie een stuk gemakkelijker. Dit is, mijns inziens, precies het soort initiatief dat dat concept echt uitdraagt en dat bijdraagt aan een positieve uitkomst voor iedereen van het eiland.