Dingen voor het klussen die beter kunt huren

Als je heel erg van klussen houdt dan is het heel erg makkelijk om de neiging te hebben om alles te kopen wat je nodig hebt voor die ene klus thuis. Maar als je een keertj een Palletwagen nodig hebt dan is het toch wel beter om die Palletwagen te huren en niet te kopen. Dat geldt voor veel meer dingen, die zetten we hier op een rijtje.

Uitrekenen

Het is heel erg fijn om een groot aantal gereedschappen te hebben liggen zodat je altijd een nieuw project kan starten wanneer je wil, zonder dat je eerst nog langs de bouwmarkt moet. Maar het is zeker niet nodig. Heel veel dingen kun je goedkoop huren. Je moet dus goed uitrekenen hoe vaak je iets nodig hebt. Reken uit hoe vaak je het per jaar gebruikt en weeg dat af tot de prijs van het nieuwe product. Het is namelijk ook zo dat gereedschap en machines verweren, ook als je niet gebruikt.

Slimme keuzes

Dus je kan wel denken dat je echt per se een powerwasher nodig hebt om een keer per jaar de dekking te doen. Want ook al is het een keer per jaar, het moet elk jaar gebeuren dus dan wordt het vast goedkoper…? Fout, want als je dat ding het hele jaar in de schuur laat zonder het te gebruiken gaat hij het alsnog na een paar jaar minder goed doen. Dat is nou eenmaal hoe het gaat met dat soort dingen. Dus je moet heel goed nadenken en berekeningen maken voordat je alles koopt. Het is heel leuk om veel spullen te hebben, maar zeker niet nodig als je die dingen ook kan huren.