Je eigen binnendeur samenstellen

Je huis is jouw persoonlijke space. Je geeft er daarom dus ook je eigen touch aan. Je zorgt ervoor dat je huis de uitstraling heeft welke jij vindt dat het moet hebben en ook bij jou en jouw karakter past. Of dat nu is het bepalen van de kleur verf voor de muren, het kiezen van een hoekbank of 3 zitbank. Je geeft het helemaal jouw eigen draai, zodat jouw woning de nummer 1 plek wordt waar jij je prettig voelt en waar jij tot rust kan komen. Maar hoe zit het met jouw deuren? Hoe geef je daar een eigen draai aan en is dit überhaupt mogelijk? Dat is zeker mogelijk! Je kan je binnendeur naar eigen smaak maken door het zelf samen te stellen!

Hoe gaat het zelf samenstellen van jouw binnendeur eraan toe?
De mogelijkheden bij een binnendeur samenstellen zijn haast oneindig te noemen. Vele bedrijven bieden je de ruimte om dit te doen en hebben daarvoor ook een heel ruim assortiment. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en kan ook hele leuke en aparte combinaties naar jouw smaak maken. Je kunt kiezen wat het juiste design voor jou is. Dit kan zijn een moderne deur, een industriële deur, maar ook zeker een klassieke deur. Je kan het zo opvallend of zo min opvallend mogelijk maken als dat jij zou willen. Je kan er bijvoorbeeld metaal aan toevoegen, maar ook glas.

De afwerking van de deur
Het is ook aan jou om te kiezen wat de afwerking van de deur moet zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies ook wat voor deurklink je wilt. Kies welke lak de deur moet hebben, of dat hij misschien wat ruwer mag zijn.

Het kiezen van de juiste deursoort
Je kunt zelf zover gaan als het uitkiezen van het soort deur dat je wilt hebben in je huis. Moet dit een stompe deur zijn of toch liever een opdekdeur? Wil je deur welke aan scharnieren hangt en mooi past in het kozijn, dan zal je moeten gaan voor een stompe deur. Wil je een deur welke niet helemaal op het kozijn hangt? Kies in dit geval dan voor een opdekdeur

Het bepalen van de juiste maat
Als laatste is het belangrijk dat de deur op maat wordt gemaakt zodat hij past binnen jouw woning. Het is natuurlijk niet zo dat in elk geval een universele maat op elke deuropening kan worden geplaatst. Het bepalen van de maat moet er wel heel nauwkeurig aan toe gaan, om zo het terug gaan naar het bedrijf te voorkomen. Vaak genoeg kan je door een kijkje te nemen in het assortiment van het bedrijf al zien welke deuren op bepaalde maten besteld kunnen worden en of er ook standaard maten te verkrijgen zijn.

Zo zie je maar dat je helemaal vrij staat in het samenstellen van jouw eigen binnendeur. Dit is heel leuk voor degene wiens lichaam de DIY genen bezit. Zo laat je overal in huis jouw stempel achter.

Bron: renovatienieuws