Verwarmen met airco of een radiator

Multisplit airco

Tegenwoordig heb je verschillende manieren om een ruimte, of meerdere ruimtes te verwarmen en koelen. Met een Multisplit airco kun je snel meerdere ruimtes tegelijk warmen en koelen, de ruimtes zijn snel gevuld met warme lucht dus snel warm. Bij een normale CV installatie blijft het systeem aan als mensen er niet zijn, bij een airco hoeft dit niet en doe je dit pas als je thuis bent. Hierdoor bespaar je energie en is dit systeem ook energiezuiniger. Voordeel is ook dat je niet alleen kunt verwarmen, in de zomer kun je iedere ruimte ook nog koelen.

Multisplit airco

Voordelen van een airco voor meerdere ruimtes

Het grote voordeel van een Multisplit airco is dat je meerdere ruimtes tegelijk kunt koelen of verwarmen. Er kleeft alleen wel een nadeel bij het systeem, het is niet mogelijk om per ruimte te bepalen of je wilt koelen of verwarmen. Wanneer je een ruimte aan het koelen bent, moet je dus de andere ruimtes ook koelen want verwarmen is dan niet mogelijk. Er zijn wel andere systemen die dit mogelijk maken, deze worden bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen en grote gebouwen met veel kamers of kantoren.

Multisplit airco

Het systeem besturen met een app op je smartphone

De techniek kent tegenwoordig geen grenzen meer, een smartphone kun je ook gebruiken om een Multisplit airco aan te sturen. Op een gewenste tijd stel je het systeem in of de gewenste temperatuur, er zijn veel mogelijkheden wat dat betreft. Wil je meer over het verwarmen en koelen van meerdere ruimtes kun je ook contact opnemen met bink-klimaat.nl.